Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Nagels

In het begin groeien de nagels van de pup erg snel, controleer iedere week of ze niet te lang zijn en knip er een klein stukje af. Zo leren ze dat nagels gedaan moeten worden als dit nodig is.  

Vindt u dit niet prettig om zelf te doen, vraag het dan even aan de trimster of zij dit voor u wil doen. Wacht hier niet te lang mee want ingegroeide (zij)-nagels zijn zeer pijnlijk en kunnen de huid gaan ontsteken.  Dit laatste zien we meer bij oudere honden gebeuren, dan bij de puppen.
Ogen

Een beetje traanvocht uit de ogen is niet erg, dat hoort ook zo.Wel iedere dag even weghalen, want wanneer dit niet gebeurd kan het op de huid gaan irriteren en eventueel gaan ontsteken.


Tip:  Een heel klein kammetje, speciaal voor oogharen, iedere ochtend gebruiken voorkomt de vieze klontjes bij zijn ogen. Of anders gewoon even met de vingers weghalen.


Ontstoken ogen kunt u met afgekoelde kamillethee 2 à 3 keer per dag schoonmaken. En als de ontsteking aanhoudt of erger wordt is het beter om naar de dierenarts te gaan om de ontsteking te verhelpen met een speciale oogzalf.