Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Over ons

In 1993 maakten we voor het eerst kennis met de Welsh-Terriër in Engeland. Een jaar later hebben bij de Kennel “Off Crossvalley” uit Windsor (Engeland) een reutje gehaald. Weer een jaar later kwam het drie jaar oude teefje Heidi en van beide honden hebben we nog jaren mogen genieten.


Nadat de eerste twee honden er niet meer waren wilde we opnieuw een Welsh- Terriërpup, Kelly of the New Husken. En met haar zijn we gaan showen en fokte we ons eerste nestje. Showtrimmen is wel iets anders dan de vacht eens in de 6 maanden plukken. Maar met het advies van Roely Stone van “Off Crossvalley” hebben we veel geleerd op dat gebied. Zijn we naar ringtraining gegaan en hebben we inmiddels vele shows gelopen in de afgelopen jaren. Onze Welsh Terriër Toby of the New Husken heeft zijn Nederlands Kampioenschap gehaald in 2007, net als zijn dochter Kyra Dutch DelightValley dit gedaan heeft in 2009.


In 2006 leerde we opnieuw in Engeland een Terriërras kennen, de Ierse Terriër. Waarvan er in de zomer van 2006 twee pups bij ons in huis kwamen. Floyd en Faith Made for Friends, Floyd de heerlijk ondeugende en altijd in beweging zijnde reu, Faith meteen zeer zacht karakter maar wanneer het volgens haar nodig was liet ze van zich horen, zoals een Ierse Terriër is. Samen met de 2 Welsh Terriërs vormden zij een prachtig viertal waar we mee geshowd hebben en zo nu en dan een nestje mee fokte.


Maar na meerdere jaren de Welsh Terriër te

Hebben gefokt wilde wij vanaf 2009 ons meer

gaan richten op de Ierse Terriër. Met ons

Ierse Terriër teefjes Viora v. Koudenhoven

en Famke of the Red Energy (Cailin) hebben

wij een vernieuwde start gemaakt.

Viora die in 2011 haar Ned. Jeugd

kampioenschap heeft behaald is een rustige

“dame”. Cailin is de “clown” die altijd lacht

en door haar gedrag “volop in beweging”

iedereen aan het lachen krijgt.


 


We hebben 1 à 2 keer in het jaar een nestje.