Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Ontwormen

In de eerste 8 weken dat een pup bij ons opgroeit worden ze ontwormd in de 2e en 5e week en een paar dagen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Voor puppen is het belangrijk dat u met de behandeling doorgaat totdat ze 6 maanden oud zijn. Daarna zou u ook een beetje karnemelk, de pup op rauwe wortel kunnen laten kauwen of een beetje kefir gaan kunnen geven.
Vlooien & teken

De vacht van de hond blijven controleren op vlooien of teken. Maar vlooien eitjes nestelen zich meestal in de omgeving van de bench/mand. Regelmatig het kleed of kussen wassen op hoge temperatuur, of inspuiten met omgevingspray kan ervoor zorgen dat de vlooieneitjes niet uitkomen. Veel dweilen in de omgeving van mand en/of bench zorgd er juist voor dat de vlooieneitjes uitkomen. Ze houden immers van lekkere warmte.Teken kunnen de ziekte van Lym bij zich dragen en overbrengen op de hond. Maar let erop dat uw zelf geen tekenbeet krijgt, de ziekte is ook overdraagbaar naar de mens.


Tip: Om de dag een beetje karnemelk geven doet wonderen. Vul de voerbak met wat karnemelk of een paar druppels over de voeding zodat de darmen er aan kunnen wennen. En vlooien en teken blijven op afstand.
Anaalklieren

Bij verstopping van deze klieren kunt u beter even met de hond naar de dierenarts gaan zodat ze deze leeg kunnen maken. Wacht u hier te lang mee, anders kan er een ontsteking ontstaan.