Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Oren

Heeft uw hond last van overtollig haargroei in de oren pluk dan regelmatig de langste haren uit de oren om te voorkomen dat deze dicht gaan zitten. Maar pluk nooit alle haren eruit want dan is er geen bescherming meer.

 

Heeft u hond last van teveel oorsmeer dan kunt u dit één of twee keer in de week goed schoonmaken met oor-cleaner. Voor de honden waarbij het steeds terug komt is het belangrijk om deze behandeling te blijven herhalen.
Tanden

Schone tanden zijn natuurlijk belangrijk voor uw hond. Om deze schoon te houden kunt u de tanden poetsen of de hond op varkensoor, pensstaafje, een bot(deze mag niet gekookt zijn/worden) of bullepees laten kauwen.


Tijdens het wisselen van de tanden vinden ze deze producten prettig om op te bijten. De tanden blijven langer schoon en verminderd de kans op tandsteen.


Gaat tandsteen toch komen (dit zien we meer bij oudere honden) laat het dan controleren/weghalen door de dierenarts. Wacht hier niet te lang mee want bij te veel tandsteen kan het tandvlees gaan ontsteken.