Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Verzorgen

De verzorging voor een pup vanaf 8 à 9 weken, bestaat meestal uit het kammen van de vacht, de oogjes controleren of er teveel traanvocht inzit. Oortjes nakijken of deze schoon zijn en er niet teveel haar in zit, anders mag u hiervan de langste haren uitplukken. Maar het is niet de bedoeling om alle haren uit de oren te halen.


 

Probeer bij de pup naar de tanden te kijken, nagels te knippen en het achterwerk schoon te houden.

Tijdens de sneeuw periode de ijsklontjes uit de vacht halen met wat lauw water en een droge handdoek.


 

Voor een goede verzorging kunt u werken op een(trim)tafel. Dit is voor u makkelijk erom te kammen, de oren en ogen te controleren, eventueel zelf de vacht te gaan plukken.En de hond leert dat alleen daar de verzorging plaats vind want wanneer u er voor kiest om hem op de grond te gaan verzorgen, krijgt de pup de kans om bij u weg tel open en er een spel van te maken.


 

Wanneer de pup wat ouder is hoeft u maar 1 à 2 keer in de week de hond helemaal door te kammen. Gebruikt u alleen een borstel dan kan deze de eventuele klitten in de vacht overslaan. Aan te bevelen is om een goede kam te gebruiken.(zie foto trim materialen)Hiermee kunt u goed de vacht controleren op de eventuele klitten en deze er gelijk uithalen. De oksels-liezen-en buik beharing extra aandacht geven bij het kammen omdat hier vaak de meeste klitten voorkomen.


 

Hoe ouder een pup wordt gaan ze steeds meer proberen er een spelletje van te maken om maar niet verzorgd te worden. Geef vooral niet op en blijf volhouden want u bent de baas.