Dutch Delight Valley Irish-Terriers Breeder © 2019 DDV

Wandelen & trainen

Wanneer de pup geen bandje om zijn nek heeft gedragen in het nest, kunt u voor de eerste dagen een verstelbare nylon honden bandje omdoen. Door overdag het steeds om te laten kan de pup er beter aan wennen.


Ga de eerste tijd maar kleine stukjes lopen en neem voor het wandelen geen looplijn maar een gewone hondenriem die niet te lang is. Til de pup de eerste weken op als u naar buiten gaat en zet hem pas neer op de plek waar de behoefte gedaan mag worden. Heeft de pup zijn behoefte gedaan, ga dan met de pup terug naar huis. Laat nu de pup naar huis lopen, zo leert het de weg naar huis te vinden.


De volgende oefening is niet voor in huis, maar voor als u de pup buiten tijdens de wandeling wilt laten loslopen.


Heeft u de pup opgehaald bij de fokker, ga dan eerst naar een (voetbal)veld om de hond te leren dat hij u moet volgen. Zorg er wel voor dat de pup niet door allerlei dingen kan worden afgeleid, anders werkt deze oefening niet.


Op het (voetbal)veld laat u de pup los en u roept zijn naam één keer, loop weg en u zult zien dat de pup u gelijk gaat volgen. Beloon de hond nu uitbundig, een aai over de kop, hoge stem of iets lekkers. Deze oefening een aantal keren herhalen en hij vergeet het nooit meer. Doe dit niet met het hele gezin erbij maar alleen u en de pup samen, dan alleen kan deze oefening slagen.